هپاتیت c
هپاتیت مزمن C در نتیجه عفونت با ویروس هپاتیت C روی می دهد. یکی از شایع ترین و جدی ترین بیماری های ویروسی است که منجر به هپاتیت مزمن، سیروز و نارسایی کبد و سرطان کبد می گردد، به نحوی که یکی از عوامل مهم پیوند کبد می باشد.
در سراسر جهان، عوارض و مرگ و میر ناشی از عفونت ویروس هپاتیتC همچنان در حال افزایش است. هر سال تقریباً ۷۰۰ هزار نفر در اثر عوارض ناشی از ویروس هپاتیت C شامل سیروز، کارسینوم سلول های کبدی و نارسایی کبدی می میرند.
عفونت ویروس هپاتیت C با درمان ضد ویروسی قابل درمان است. براساس مطالعات انجام شده ۳۰-۲۰ درصد از افراد مبتلا به ویروس هپاتیت C دچار سیروز کبدی می شوند و امروزه این بیماری عامل اصلی سیروزکبدی و مرگ ناشی از آن و همچنین سرطان کبد و پیوند کبد در کشورهای صنعتی است.
گفته می شود هپاتیت C در افراد مبتلا بیش از هپاتیت B موجب بیماری مزمن کبد و مرگ و میر در بیماران می شود.
با این حال، با توجه به ماهیت بدون علامت بیماری، بسیاری از افراد آلوده از عفونت خود آگاه نیستند و برای کسانی هم تشخیص داده می شوند، در بسیاری از موارد دسترسی به درمان ضعیف است.
پیشرفت های قابل ملاحظه ای در زمینه شناخت ویروس، پاتوژنز، درمان و پیشگیری حاصل شده که امروزه توانسته میزان پاسخ دهی به درمان را از ۱۰ درصد به بیش از ۵۰ درصد افزایش دهد و با ورود داروهای جدید این پاسخ دهی حتی از این بالاتر و در برخی موارد به ۷۰ درصد هم می رسد.
آنچه در این کتاب می خوانید:
در این مجموعه سعی خواهد شد به جنبه های ملکولی ویروس، پاسخ های ایمنی دخیل، اپیدمیولوژی و عواملی که منجر به سرایت هپاتیت ویروس هپاتیت C، سیر طبیعی بیماری و روش های تشخیص و درمان-های رایج آن پرداخته شود.
از سوی دیگر در این کتاب اقدامات غربالگری که منجر به تشخیص زودرس می شود عنوان شده است. همچنین درمان های مؤثر و جلوگیری از پیشرفت بیماری به سمت سیروز و سرطان می شود توصیف می گردند. تا علاوه بر کاهش بار بیماری های کبد در جامعه از سرایت این بیماری در افراد در معرض خطر هم جلوگیری بعمل آید.
کیارش قزوینی
مهدی نوروزی
سپیده حسن زاده
ناشر: شریعه توس
چاپ: اول
نوبت چاپ: ۱۳۹۸