دکتر پریسا زارعی شرق

عضو هیات علمی

گروه علوم تغذیه

سمت:

مدیر آموزش مجازی

بیوگرافی

اینجانب از سال 1396 به عنوان عضو هیات علمی گروه علوم تغذیه در مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان مشغول به کار هستم. پیش از آن در حیطه تغذیه جامعه نگر در آموزش و برنامه ریزی اصول تغذیه در بهبود تغذیه جامعه در دانشکده علوم پزشکی نیشابور و به عنوان مشاور در مراکز صنعتی مانند فولاد خراسان یا نیروگاه سیکل ترکیبی نیشابور حضور داشته‎ ام.
در کلاس‎های درسی من تاکید بر مطالعه گایدلاین‎های به روز تغذیه، آشنایی با نرم افزارهای اختصاصی این رشته، مطالعه اپیدمیولوژی بیماری، طراحی مطالعات تغذیه در مناطق مختلف و آموزش اصول برقراری ارتباط با مراجعه کنندگان در محل‎های کاری همیشه مورد تاکید است.
توصیه اصلی من برای متقاضیان رشته تغذیه تعیین اهداف به منظور تخصصی شدن فعالیت ایشان است تا با برندسازی ایشان در حیطه های تخصصی تغذیه بتوانند اقدامات ماندگار علمی و پژوهشی داشته باشند.
دروس تدریس شده من در رشته علوم تغذیه، تغذیه اساسی، تغذیه در دوران‎های زندگی، پروژه تغذیه، اصول مشاوره و آموزش تغذیه، کاربرد رایانه در علوم تغذیه می‎باشد و به عنوان استاد مشاور سمینار و پروژه‎های دانشجویی، مسئول کارورزی تغذیه در مراکز بهداشتی و مسئول اموردانشجویی در گروه تغذیه نیز فعالیت دارم.

پیشینه تحصیلات دانشگاهی

مقطع: کارشناسی  رشته تحصیلی: آموزش پزشکی دانشگاه: علوم پزشکی اصفهان

مقطع: کارشناسی ارشد رشته تحصیلی: آموزش پزشکی دانشگاه: دانشگاه علوم پزشکی مجازی

مقطع: کارشناسی ارشد رشته تحصیلی: علوم تغذیه دانشگاه: دانشگاه علوم پزشکی مشهد

مقطع: دکتری  رشته تحصیلی: دکترای تخصصی تکنولوژی غذایی دانشگاه: دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور

علایق پژوهشی

تغذیه و رژیم درمانی

تکنولوژی های غذایی

دروس دانشگاهی

  • تغذیه اساسی1-مقطع کارشناسی علوم تغذیه- علوم پزشکی وارستگان از سال 1396 تا کنون
  • زبان تخصصی- مقطع کارشناسی علوم تغذیه- علوم پزشکی وارستگان از سال 1396 تا 1397
  • کاربرد رایانه در علوم تغذیه- مقطع کارشناسی علوم تغذیه-علوم پزشکی وارستگان از سال 1396 تا کنون
  • تغذیه در دوره های زندگی -مقطع کارشناسی علوم تغذیه- علوم پزشکی وارستگان از سال 1396 تا کنون
  • اصول آموزش و مشاوره تغذیه- مقطع کارشناسی علوم تغذیه- علوم پزشکی وارستگان از سال 1396 تا کنون
  • اکولوژی غذا و تغذیه- مقطع کارشناسی علوم تغذیه- علوم پزشکی وارستگان از سال 1396 تا 1397
  • کارآموزی تغذیه در PHC و سایر مراکز جامعه- مقطع کارشناسی علوم تغذیه- علوم پزشکی وارستگان از سال 1396 تا کنون
  • پروژه تغذیه- مقطع کارشناسی علوم تغذیه- علوم پزشکی وارستگان از سال 1397 تا کنون
  • سمینار تغذیه- مقطع کارشناسی علوم تغذیه- علوم پزشکی وارستگان از سال 1397 تا کنون
  • مکمل های غذایی- مقطع کارشناسی علوم تغذیه- علوم پزشکی وارستگان از سال 1401 تا کنون
  • اصول برنامه ریزی در تغذیه جامعه- مقطع کارشناسی علوم تغذیه- علوم پزشکی وارستگان از سال 1396 تا کنون
  • تغذیه در گروههای ویژه- مقطع کارشناسی علوم تغذیه- علوم پزشکی وارستگان 1399-1400
  • رژیم درمانی3- مقطع کارشناسی علوم تغذیه- علوم پزشکی وارستگان از سال 1401 تا کنون

آموزش حرفه ای

  • مدرس کارگاه تغذیه در اختلالات خوردن در حاشیه چهارمین کنگره بین المللی تغذیه بالینی ایران با عنوان  Nutrition management in eating disorders” “ با امیتاز بازاموزی اموزش مداوم – مشهد اردیبهشت 1401
  • سخنران وبینار آموزش مداوم با امتیاز بازآموزی با عنوان ” اصول مراقبت های تغذیه در دوران بارداری، کودکی و شیردهی ” – علوم پزشکی مشهد مهر1400
  • مدرس کارگاه ” Online nutritionist ” – مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان- 1399
  • مدرس کارگاه “آشنایی با پایگاههای علمی و نحوه جست و جو در آن”- مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان- 1398
  • مدرس کارگاه ” تغذیه در دوران های زندگی “-معاونت بهداشت شهرستان نیشابور – 1396
  • مدرس کارگاه ” تغذیه سالم “- آموزش و پرورش نیشابور/– 1396
  • مدرس کارگاه ” رهنمودهای غذایی و تغذیه در پیشگیری از سرطان “(کد کارگاه: 950354)- شبکه بهداشت و درمان فیروزه – 1395
  • مدرس کارگاه ” تغذیه درمانی در بیماری های هایپرمتابولیک “(کد کارگاه: 950015) -معاونت بهداشت شهرستان نیشابور – 1395
  • مدرس کارگاه ” اصول تغذیه صحیح در کودکان 6-3 ساله “-معاونت بهداشت شهرستان نیشابور – 1394
  • مدرس کارگاه ” مکمل یاری در کودکان و مادران باردار “-معاونت بهداشت شهرستان نیشابور – 1394

مقالات در ژورنال ها

  1. Zarei-Shargh P, Yuzbashian E, Mehdizadeh-Hakkak A, Khorasanchi Z, Norouzy A, Khademi G, Imani B. Impact of nutrition support team on postoperative nutritional status and outcome of patients with congenital gastrointestinal anomalies. Middle East Journal of Digestive Diseases. 2020 Apr;12(2):116.
  2. Norouzi S, Ghalibaf AK, Sistani S, Banazadeh V, Keykhaei F, Zareishargh P, Amiri F, Nematy M, Etminani K. A mobile application for managing diabetic patients’ nutrition: A food recommender system. Archives of Iranian medicine. 2018 Oct 1;21(10):466.
  3. Zarei-shargh P, Akhavan H, Khorasanchi Z, Khademi G, Jonoush M, Sarafan Sadeghi A, Imani B. Follow Up of Nutritional Status in Postoperative Congenital Diaphragmatic Hernia Patients. Journal of Nutrition, Fasting and Health. 2018;6(3):158-61.
  4. Zarei-Shargh P, Mehdizadeh-Hakkak A, Bagherniya M, Jarahi L, Mousavi Z, Safarian M. Adherence to hypoglycemic medication among insulin-treated patients with type 2 diabetes. Iranian Journal of Medical Sciences. 2017 Jul;42(4):420.

1. شوروزی, خراسانچی, زارعی شرق, صرافان صادقی. آگاهی، نگرش و عملکرد خانوارهای شهری و روستایی نیشابور در خصوص اصول کاربردی تغذیه درسال 1395. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور. 2019.‎ Jan 10;6(4):11-21

مقالات در کنگره ها

  1. The effect of dietary glycemic index on inflammatory biomarkers in hospitalized patients ,The 3nd International clinical Nutrition Conference, Mashhad 2020
  1. Adherence to dietary recommendation and related factors among insulin treated type 2 diabetes patients, The 3nd International and 15th Iranian Nutrition Congress,Tehran2018
  1. Healthy eating index(HEI) and its association with A1c in insulin treated type 2diabetes, The 2nd International and 14th Iranian Nutrition Congress,Tehran2016
  2. Prevalence of malnutrition among children under  6 years old in Neyshabour, northeast of Iran. The 2nd International and 14th Iranian Nutrition Congress,Tehran2016
  1. Adherence to hypoglycemic medication among insulin-treated patients with type 2 diabetes. International congress of quality, safety and rational use of drug,Mashhad,2015
  1. How to reduce nosocomial infection? ,1st international congress on prevention sterategies for health care associated infection, Mashhad 2015
  2. تاثیرکارگاه آموزشی بر ارتقاء دانش پرسنل پزشکی در زمینه ی احیاء قلبی- ریوی اطفال، همایش آموزش مبتنی بر شواهد و توسعه مشارکت دانشجو در نظام اموزشی، مشهد1394
  3. نقش دو گانه آهن در سرطان سینه، همایش کشوری تغذیه و سرطان، یزد1393
  4. ارتباط مصرف اسیدهای چرب غیر اشباع امگا3 و بیماری تخریب بخش ماکولای چشم، دوازدهمین کنگره تغذیه ایران، اصفهان1391

تالیف کتاب

حمایت تغذیه ای در افراد مبتلا به سرطان : نحوه دریافت غذا قبل، حین و بعد از درمان سرطان ”  با همکاری دانشجویان وارستگان – 1401

پایان نامه ها

کارشناسی ارشد (MSc):

کارشناسی ارشد علوم تغذیه و رژیم درمانی- دانشگاه علوم پزشكی مشهد، مشهد-ایران  : 1392-1394

عنوان پایان نامه دوره کارشناسی ارشد: ” بررسی میزان تبعیت از توصیه های رژیمی و دارویی و کیفیت زندگی در افراد مبتلا به دیابت نوع دو دریافت کننده انسولین مراجعه کننده به کلینیک دیابت مشهد در سال 1393″

اساتید راهنما: دکتر محمد صفریان، دکتر زهره موسوی

طرح های تحقیقاتی

  1. طرح پژوهشی ” بررسی فراوانی و علل مصرف مکمل های ورزشی در ورزشکاران آقا باشگاههای بدنسازی شهر مشهد در سال 1397″ گروه تغذیه ، مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان-شماره طرح: 97151
  2. طرح پژوهشی ” فراوانی و علل مصرف مکمل های ورزشی در ورزشکاران باشگاههای بدنسازی آقایان شهر مشهد در سال 1397″ گروه تغذیه ، مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان-شماره طرح: 97152
  3. طرح پژوهشی ” بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد خانوارهای شهری و روستایی و کارکنان بهداشتی رده های مختلف شهرستان نیشابور در خصوص تغذیه در سال 1395″ معاونت بهداشت، دانشکده علوم پزشکی نیشابور-شماره طرح: 3mb
  4. طرح پژوهشی ” طراحی و ارزیابی یک سیستم پیشنهاد دهنده میان وعده ایرانی برای بیماران دیابتی ” گروه تغذیه ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد-شماره طرح: 940432
  5. طرح پژوهشی ” بررسی میزان تبعیت از توصیه های رژیمی و دارویی و کیفیت زندگی در افراد مبتلا به دیابت نوع دو دریافت کننده انسولین مراجعه کننده به کلینیک دیابت مشهد در سال 1393″ گروه تغذیه -دانشگاه علوم پزشکی مشهد- شماره طرح: 93046

فعالیت های حرفه ای

  1. رژیم درمانگر، مطب شخصی، از سال 1399 تا کنون
  2. مدیر واحد آموزش مجازی، علوم پزشکی وارستگان، از تاریخ 1/1/1400 تا کنون
  3. عضو واحد آموزش مجازی، علوم پزشکی وارستگان، از تاریخ 20/4/1399تا 1/1/1400
  4. عضو کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی ، علوم پزشکی وارستگان، از تاریخ 6/3/1399تا 1/1/1400
  5. عضو هیات مدیره انجمن تغذیه ایران شعبه خراسان رضوی از سال 1398 تا 1400
  6. عضو هیات علمی گروه تغذیه، علوم پزشکی وارستگان، از تاریخ 19/6/1396تا کنون
  7. مشاور تغذیه ، مرکز جامع سلامت شماره یک نیشابور ، از تاریخ 1/5/1395تا 19/6/1396
  8. مدرس دوره های آموزشی ضمن خدمت کارکنان در زمینه تغذیه ، دانشکده علوم پزشکی نیشابور ، از تاریخ 21/2/1395تا کنون
  9. عضو کمیته تخصصی سند ملی تغذیه و امنیت غذایی کشور، از سال 1395 تا 1396
  10. عضو انجمن تغذیه ایران از سال 1395 تاکنون
  11. عضو پارلمان زنان شهرستان نیشابور از سال 1395 تا 1397
  12. مشاور تغذیه ، نیروگاه سیکل ترکیبی نیشابور ، از تاریخ 1/11/1395تا 19/6/1396
  1. عضو هیئت تحریریه نشریه خاتون شرق از سال 1394 تا 1396
  2. داور طرح های پژوهشی ، معاونت پژوهشی دانشکده علوم پزشکی نیشابور ، از تاریخ 1/10/1395تا کنون
  3. کارشناس تغذیه واحد بهبود تغذیه ، معاونت بهداشت شهرستان نیشابور ، از تاریخ 18/7/1394تا 1/5/1395
  4. مشاور تغذیه ، دانشکده علوم پزشکی نیشابور ، از تاریخ 18/4/1392تا 10/7/1392

 

عضویت در  کمیته ها و انجمن های تخصصی

  1. عضو هیئت رئیسه پارلمان زنان (نیشابور)
  2. عضو انجمن خبرنگاران ایران (نیشابور)
  3. عضو هیئت تحریریه علمی نشریه خاتون شرق (نیشابور)
  4. عضو انجمن تغذیه ایران (تهران)
  5. دبیر انجمن علمی تغذیه دانشگاه علوم پزشکی وارستگان (مشهد)
  6. عضو انجمن دانشجویان استعدهای درخشان ایران (مشهد)
  7. کمیته تخصصی سند ملی تغذیه و امنیت غذایی کشور (نیشابور)

ارسال پیغام

    گالری تصاویر